Qui sóc?

Soc la Noemi Codina, i em dedico al treball amb les persones des de fa més de 10 anys.

La meva carrera artística com a actriu em va portar a reconnectar amb el meu cos, i va ser així com va sorgir el meu interès per a estudiar i treballar amb diverses tècniques de massatge, consciència corporal i treballs energètics a través de la veu i la respiració.

La mateixa trajectòria em va portar a iniciar, l’any 2002, un procés de psicoteràpia profunda que, des d'aleshores, m'està ajudant a treballar en direcció a sentir-me, a sentir la vida i les persones.

Em vaig començar a dedicar al treball corporal als voltants de l’any 2004, i al llarg del temps he anat aprenent a fer un tipus de treball cada vegada més orgànic, més viu, més en diàleg i més d’acord amb el què la persona necessita a cada moment.

El meu procés personal en teràpia d’integració psicocorporal m’ha anat portant cada vegada a zones més primàries del meu desenvolupament, i a connectar amb experiències viscudes als inicis de la meva vida que, sense ser-ne conscient fins aleshores, m'estaven condicionant. Després de treballar-ho i d’anar veient el mal que es pot fer a un fill des de la inconsciència i la desconnexió amb un mateix… vaig començar a sentir que volia fer alguna cosa amb les parelles embarassades i amb les famílies amb nadons i infants petits, per posar una mica de llum en aquestes famílies que actualment estàn criant als seus fills.

Em vaig formar en massatge per a embarassades, per a mares i nadons, i també vaig cursar, a través d'AEMI, el curs d'educadora de massatge infantil. També em vaig formar com a assessora de lactància i com a doula amb Michel Odent, Liliana Lammers, Rosa Jové, Carlos González, Laura Gutman, Mireia i Inma Marcos, Adolfo Gómez Papi...

El meu interès per una criança i una educació diferent i activa em va portar a conèixer també el treball de la psicomotricitat relacional i els llibres de Rebeca Wild. També vaig treballar i col.laborar durant més de 3 anys en diferents projectes d’escoles lliures i de criança compartida. I tot plegat em va ajudar a veure i creure que és posible una altra manera de criar i d’educar que respecti el procés natural de cada infant.

Com que sentia que volia arribar a fer un treball realment profund i reparador amb les persones... l'any 2008, vaig decidir fer la formació de terapeuta d’INTEGRACIÓ PSICO-CORPORAL i de terapeuta de CRC (Consciència i Reestructuració Corporal), que vaig finalitzar l'any 2014 a l’Escola de Teràpia d’Integració Psico-Corporal (ETIP).

Al 2013, quan ja estava acabant la formació de terapeuta, vaig començar a acompanyar processos a nivell individual, tasca que actualment compagino amb la meva col.laboració amb l'equip de la casa de naixements Migjorn, on intento aportar el meu granet de sorra a les famílies que passen per allà, per a ajudar-los a ampliar una miqueta més la consciència, el sentir, la mirada, l'escolta, l'afecte i la vinculació amb els seus fills/es.

Sento que la meva manera de treballar està molt influenciada per la manera de treballar de la ETIP i, en definitiva, de Marc Costa (psicòleg clínic i psicoterapeuta amb més de 30 anys d'experiència; creador i formador de la Teràpia d'Integració Psicocorporal i de la Teràpia corporal de CRC, dins el marc de l'ETIP), de qui vaig aprenent cada dia la seva manera tant cuidadosa de treballar i acompanyar a les persones, construïnt la relació pas a pas, sense forçar, sense interpretar i deixant que les persones vagin fent el seu propi procés al seu ritme.

Recentment, per a ampliar coneixements i experiència, he decidit iniciar la formació Castellino de teràpia prenatal i del naixement, enfocada a treballar amb bebès i les seves famílies després de dificultats i traumes de l'etapa prenatal i perinatal. La formació és impartida per el doctor Ray Castellino (que és un dels pioners mundials en la sanació de les impromptes de shock i trauma prenatal i perinatal), la doctora Tara Blasco i la llevadora  Mary Jackson.